Atenție, cafeaua la ibric este un adevărat pericol

Foarte mulți oameni preferă cafeaua la ibric, dar specialiștii atrag atenția că aceasta nu este deloc sănătoasă. Cafeaua preparată astfel conţine nişte substanţe care ar putea duce la creşterea colesterolului rău, mai exact zațul este periculos.

Ultimele studii clinice care au fost făcute în Olanda, au ajuns la concluzia că anumite substanţe prezente în cafea, compuşi aromatici care se numesc diterpene, ar putea ridica în anumite condiţii riscul de creştere a colesterolului LDL.

Aşa că, pentru a fi în siguranţă, ar trebui să trecem cu toţi la cafeaua preparată în cafetierele electrice. Cu o condiţie: să folosim doar filtre de hârtie, care ar bloca substanţele nocive.

„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, a declarat un nutriționist pentru presa tabloidă.

Așadar, dacă aveţi o mare pasiune pentru cafeaua la ibric şi nu vă puteţi opri la o singură ceaşcă pe zi, atunci trebuie să luaţi în considerare folosirea filtrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *