Mihai Neșu, imobilizat din 2011 într-un scaun cu rotile, a primit o veste incredibilă, după ani întregi de chin îngrozitor: ,,Este ca un cadou de Crăciun”. I s-a întâmplat ce își dorea cel mai mult!

Mihai Neșu, fostul internațional român imobilizat încă din anul 2011 într-un scaun cu rotile în urma unui accident suferit la antrenamentul echipei Utrecht, a primit acum o veste grozavă: i-a fost acordat ,,Premiul de merit” din partea FIFPro, în cadrul Adunării Generale a sindicatului internațional al fotbaliștilor, potrivit site-ului organizației.

,,Este ca un cadou de Crăciun”, a declarat fostul fundaș, care a primit din partea sindicatului, alături de premiu, și un cec de 25.000 de dolari, pentru munca sa în folosul copiilor cu dizabilități. Pentru cei care nu-i cunosc povestea, Neșu a suferit în 2011 o fractură a vertebrei cervicale și poate să își folosească doar mâna dreaptă și umerii, fiind parțial paralizat.

După ce a petrecut mult timp în Olanda și Statele Unite pentru a se reabilita, Neșu a întâlnit mulți copii cu dizabilități și boli cronice, pentru ei fotbalistul român a luat decizia de a înființa o fundație al cărei scop este să-i ajute pe copiii cu astfelde probleme din țara noastră, mai ales fiindcă: ,,Dacă ești o persoană cu dizabilități în România, nu există nimic pentru tine”, a afirmat Neșu, notează Agerpres.

Fundația Mihai Neșu are propriul centru de recuperare la Oradea, centru în care au făcut până acum terapie peste 130 de copii. Acceptând premiul, Neșu a declarat:

,,Arată că ceea ce facem este foarte important; muncim împreună cu copiii zi de zi pentru o viață mai bună și pentru sănătate. Această sumă (25.000 dolari) acoperă aproape un sfert din bugetul nostru anual și ne dă oportunitatea de a ajuta cu terapie mai mulți copii”.

Emilian Hulubei, președintele sindicatului fotbaliștilor români, cel care a primit distincția în numele lui Neșu, la Cairo, a declarat: ,,Cunoaște toți copiii și problemele pe care le au, iar copiii sunt fericiți să îl aibă pe Mihai alături (…). Considerăm că Mihai este un exemplu pentru noi toți. El încearcă să scoată ce e mai bun din orice eveniment nefericit și a adus zâmbetul pe fețele multor copii”.

Îl aplaudăm și noi pe Mihai Neșu pentru puterea cu care a înfruntat greutățile la care a fost supus fără voia lui, dar și pentru energia cu care luptă pentru copiii bolnavi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *